Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Kaupunginhallitus

§ 214

19.08.2019

 

Taloustoimikunnan asettaminen 1.6.2019 alkaen

 

1988/00.00.01/2017

 

KHALL 19.08.2019 § 214

 

 

Kuntalain 30 §:n mukaan kunnanhallitus ja valtuuston päätöksen nojalla muukin toimielin voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten. Toimikunnan toimikausi voi olla enintään sen asettaneen toimielimen toimikauden pituinen.

 

Kaupunginvaltuusto valitsi 27.5.2019 § 33 kaupunginhallitukseen toimikaudeksi 1.6.2019 - 31.5.2021 jäsenet ja varajäsenet seuraavasti:

 

Jäsen Varajäsen

Asko Kauranen Aila Kauranen

Eeva-Riitta Pappila Anita Laitinen

Heikki Koski Mauri Parttimaa

Pauliaukusti Haapanen Kjell Kurtén

Jorma Leskinen Teija Mykkänen

Mirja Hynninen Hanna-Reetta Majava

Raija Leppäharju Markku Liuska.

 

Edellä mainittuun päätökseen viitaten kaupunginhallitus voi asettaa taloustoimikunnan toimikaudekseen, joka jatkuu vuoden 2021 toukokuun loppuun. Taloustoimikunnan kokoonpanoon nähden on otettava huomioon KuntaL 31 §:n 3 momentin ja 4 momentin säädökset, joiden mukaan toimielinten jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet, joihin sovelletaan mitä varsinaisista jäsenistä säädetään sekä se, mitä naisten ja miesten tasa-arvosta toimielimen jäseniä valittaessa on säädetty.

 

Tasa-arvoL 4 a §:n mukaan kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Kaupunginhallitus asetti 14.8.2017 § 88 taloustoimikunnan toukokuun lopussa 2019 päättyväksi toimikaudekseen ja nimesi taloustoimikuntaan seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet:

 

Jäsen Varajäsen

Heikki Koski, puheenjohtaja Jukka Tikanmäki

Jorma Leskinen, varapuheenjohtaja Martti Savolainen

Kjell Kurtén Pauliaukusti Haapanen

Hanna-Reetta Majava Mirja Hynninen

Tyyne Tuikka Raija Leppäharju

 

Kaupungin talouden tasapainotusohjelman jatkovalmistelun tarve on olemassa talouden kuvan muuttuessa, erityisesti rakennemuutoksen mukanaan tuoman verotulokehityksen muutoksen vuoksi. Tasapainotusohjelman jatkovalmistelua on välttämätöntä jatkaa toimikuntatyöskentelyn kautta.

 

Taloustoimikunnan tehtävänä on koko kaupunkikonsernin toimintojen ennakkoluuloton tarkastelu ja niiden tehostaminen sekä tarvittaessa myös konsernin päällekkäisten toimintojen karsintaehdotukset. Toimikunta ei tee päätöksiä, vaan sen tehtävänä on ehdotusten valmisteleminen kaupunginhallitukselle palvelujen ja talouden tasapainottamiseksi toimikauden aikana. Toimikunnan tavoitteena on valmistella talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2020-2022 valmiiksi lokakuun loppuun 2019 mennessä, tai jatkaa ohjelman valmistelua tarvittaessa keväällä 2020. Taloustoimikunnan valmistellut toimenpiteet huomioidaan jo vuoden 2020 talousarvion laadinnassa siltä osin kun niiden valmistelu on saatu päätökseen.

 

 

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

 

Kaupunginhallitus päättää

 

1. asettaa taloustoimikunnan toukokuun lopussa 2021 päättyväksi toimikaudekseen;

2. valita toimikuntaan seitsemän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet ottaen huomioon Tasa-arvoL 4 a §:n säädöksen naisten ja miesten tasa-arvosta jäseniä ja varajäseniä valittaessa;

3. valita kuntalain 33.1 §:n mukaisesti jäseniksi valituista toimikunnan puheenjohtajan ja yhden varapuheenjohtajan;

4. antaa toimikunnalle kaupungin ja kaupunkikonsernin taloudenpidon suunnittelutehtävän esittelyssä tehdyn tehtäväkuvauksen mukaan; sekä

5. määrätä taloustoimikunnan sihteeriksi talous- ja hallintojohtaja.

 

Päätös:

 

Kaupunginhallitus hyväksyi vt. kaupunginjohtajan päätösehdotuksen.

 

Kaupunginhallitus valitsi taloustoimikuntaan seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet:

 

Jäsen Varajäsen

Heikki Koski, pj Eeva-Riitta Pappila

Jorma Leskinen, vpj Martti Savolainen

Kjell Kurtén Pauliaukusti Haapanen

Hanna-Reetta Majava Mirja Hynninen

Raija Leppäharju Tyyne Tuikka

Jukka Tikanmäki Anita Laitinen

Teija Mykkänen Jouni Jussinniemi

 

Taloustoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Heikki Koski ja varapuheenjohtajaksi Jorma Leskinen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa