Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Kaupunginhallitus

§ 10

20.01.2020

 

Maksullisen lomitusavun tukeminen vuonna 2020

 

2426/02.05.01/2020

 

KHALL 20.01.2020 § 10

 

Kaupungin talousarviossa vuodelle 2020 on varattu 15.000 euron määräraha maksullisen lomitusavun tukemiseen.

 

Myel-vakuutetuilla päätoimisilla karjatalousyrittäjällä on oikeus saada maksullista lomitusapua 120 tuntia/lomaoikeutettu. Maksullisen lomitusavun oikeus on sidottu vuosilomaoikeuteen.

 

Reisjärven lomatoimen ja Pyhäjärven maaseutupalvelujen kesken on sovittu, että kuntien avustus maksulliseen lomitusapuun karjatalousyrittäjille hoidetaan maaseutupalvelujen kautta. Lomatoimi seuraa maksullisen lomitusavun tuntien (120 tuntia) käyttöä ja käytännön työn maksatuksesta hoitaa maaseutupalvelut. Maatalousyrittäjä hakee avustusta kunnalta toimittamalla hakemuksen maaseutupalveluille. Maaseutupalvelut tekevät maksuosoituksen kyseiselle maatalousyrittäjälle. Maksuosoituksen hyväksyy talous- ja hallintojohtaja sekä varalla henkilöstö- ja taloussihteeri.

 

Avustus maksulliseen lomitusapuun maksetaan ns. de minimis -tukena. Avustuksen suuruus on 4,58 euroa/tunti ja sitä on mahdollisuutta saada lomaoikeutettua kohden 120 tuntia siten, että siinä ei ole sunnuntairajoituksia. Lomatoimi seuraa tuntien kertymistä niin, että sunnuntaipäivien käyttö lomiin on mahdollisimman tasapuolinen.

 

 

Kaupunginjohtajan päätösehdotus:

 

Kaupunginhallitus päättää, että Pyhäjärven kaupunki maksaa karjatalousyrittäjille avustusta de minimis -tukena maksullisen lomitusavun käyttämisestä 4,58 euroa/tunti. Maksullista lomitusapua saa käyttää enintään 120 tuntia/lomaoikeutettu ilman sunnuntairajoituksia.

 

Avustus maksetaan hakemuksen perusteella puolivuosittain ja sen hyväksyy talous- ja hallintojohtaja sekä varalla henkilöstö- ja taloussihteeri maaseutupalvelujen esityksestä.

 

Päätös:

 

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa