Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Liitteet
  NIHAK Ry:n toimintaa ja palveluiden tuottamista koskeva yhteistyösopimus (pdf)

Kaupunginhallitus

§ 13

20.01.2020

 

NIHAK:n uuden seutusopimuksen hyväksyminen

 

2427/02.05.01/2020

 

KHALL 20.01.2020 § 13

 

 

Nivala-Haapajärven seutu (NIHAK) on varautumassa seudullisen elinvoimatyön voimistamiseen ja yhteistyön lisäämiseen. NIHAK:n nykyinen yhteistyösopimus on koettu tarpeelliseksi uudistaa vastaamaan paremmin kuntien erilaisiin yhteistyötarpeisiin ja myös mahdollistamaan uusien kuntien yhteistyöhön liittymisen entistä joustavammin.

 

NIHAK:n toimitusjohtaja on yhdessä seudun kuntajohtajien kanssa valmistellut uutta seutusopimusta. Asiaa on käsitelty seutuhallituksen kokouksissa 11.12.2018, 19.3.2019, 16.4.2019 ja 18.6.2019. Jäsenkunnat ovat käsitelleet sopimusluonnosta iltakouluissaan sekä hallituksen kokouksissaan loka-marraskuussa 2019.

 

Uuden seutusopimuksen tarkoituksena on sopimuksen mukaisella yhteistyöllä pyrkiä tarjoamaan asiakaskunnille NIHAKin toimesta kaikin puolin vaikuttavaa, kilpailukykyistä ja asiantuntevaa palvelua yritystoiminnan monipuoliseen kehittämiseen.

Seutusopimuksella osapuolet sopivat NIHAKin toimesta tuotettavien palveluiden sisällöstä, palveluiden tuottamiseen liittyvistä käytännön menettelyistä, NIHAKin palveluiden tuottamiseen liittyvästä työnjaosta osapuolten kesken, NIHAKin toimintaa koskevista vastuista sekä osapuolten muista oikeuksista ja velvollisuuksista toisiaan kohtaan.

 

Sopimuksella osapuolet sitoutuvat seudullisiin peruspalveluihin, jotka koostuvat aluekehityspalveluista ja seudullisista yrityspalveluista. Lisäksi kunnat voivat hankkia NIHAK:lta kuntakohtaisia yrityspalveluita, kuten mm. Pyhäjärven kaupunki tekee.

 

Seutuhallitus hyväksyi esityslistan liitteenä olevan seutusopimuksen osaltaan kokouksessa 10.12.2019 § 103.

 

Liitteenä nro 2

- yhteistyösopimus.

 

 

Kaupunginjohtajan päätösehdotus:

 

Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy liitteenä 2 olevan seutusopimuksen Pyhäjärven kaupungin osalta.

 

Päätös:

 

Eeva-Riitta Pappila ja Jukka Tikanmäki saapuivat kokoukseen klo 16.56.

 

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa