Poistuminen | Toimielimet | Perusturvalautakunta | Pöytäkirja 27.09.2007

Perusturvalautakunta
Kokous 27.09.2007 / Pykälä 86Perusturvalautakunta
§ 86
27.09.2007

KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS

686/0/000/2007

PETU § 86

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta koskevassa ns. PARAS -laissa on tavoitteena olla kunta- ja palvelurakennetta pitkälle tulevaisuuteen uudistava prosessi. Tässä yhteydessä terveydenhuolto siihen läheisesti liittyvien sosiaalihuollon palveluineen on tuotettava n. 20 000 asukkaan alueella.

Kaupunkimme on yrittänyt täyttää lain velvoitteet viime kevään aikana neuvottelemalla yhteisen kunnan perustamisesta Haapajärven, Kärsämäen ja Reisjärven kanssa ja suunnitelman kariuduttua neuvottelemalla yhteisen peruspalvelupiirin perustamisesta ko. kuntien sekä Pyhännän kunnan kesken. Myös tämä suunnitelma on kariutunut Haapajärven aloitettua liitosneuvottelut Nivalan kanssa.

Tällä hetkellä tilanne Paraslain toteuttamisen suhteen on avoin.

Vaihtoehtoina voisivat olla mm. yhteistyö Wiitaunionin kanssa, jossa Viitasaaren kaupunki hoitaa isäntäkuntana sosiaali- ja terveyspalvelut lukuun ottamatta päivähoitoa ja Ylä-Savo, jossa Iisalmi, Sonkajärvi, Kiuruvesi ja Vieremä sekä Ylä-savon terveydenhuollon kuntayhtymä suunnittelevat uutta kuntayhtymää, johon tulisi Iisalmen sairaalan palvelujen lisäksi sosiaali- ja terveystoimen palvelut lukuun ottamatta päivähoitoa. Lisäksi olisi ehkä mahdollista liittyä Oulaisten ja Haapaveden ja Siikalatvan kuntien suunnittelemaan kuntayhtymään. Myös yhteistyö Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa on mahdollinen, mikäli tarvittava määrä peruskuntia hyväksyy sairaanhoitopiirin perussopimuksen muutoksen.

Ehdotus:


Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta keskustelee Paras -lain toteuttamisen tämänhetkisestä tilanteesta ja antaa asiasta mahdollisen lausuntonsa.


Päätös:


Merkittiin tietoon saatetuksi.

©