Poistuminen | Toimielimet | Perusturvalautakunta | Pöytäkirja 25.10.2007

Perusturvalautakunta
Kokous 25.10.2007 / Pykälä 97Perusturvalautakunta
§ 97
25.10.2007

ERÄIDEN RÖNTGENTUTKIMUSTEN HINNOITTELU

743/0/031/2007

PETU § 97


Alkuvuodesta 2007 perusturvalautakunta on päättänyt rtg-tutkimusten hinnoittelusta ulkokuntalaisille (paitsi Kärsämäkisille). Tällöin rtg-tutkimukset kuvattiin vielä vanhaan tapaan filmille. Kesän alussa röntgentutkimukset alettiin kuvata ja tallentaa digimuotoon.

Kärsämäkisille on jo pitkään ollut erillinen hinnoittelu rtg-tutkimusten suhteen. Tällä hetkellä kärsämäkisten röntgenkuvien laskutus on hinnoiteltu kolmeen hintaluokkaan:

-luokka 1: 16,82€. Tähän kuuluvat mm. kasvojen rtg-kuvat, käden/jalkaterän kuvat, poskiontelo

-luokka 2: 20,01€. Tähän kuuluvat mm. kallo, olkavarsi, lantio, lonkka, sääri jne. ja

-luokka 3: 22,87€. Tähän kuuluvat keuhkokuva, kylkiluut, natiivimaha, rangat ja reumakuvat.

Muiden ulkopaikkakuntalaisten osalta hinnoittelu menee ns. KELA:n korvaustaksojen mukaan. Nämä KELAn alkuperäiset korvaustaksat sisältävät hinnassaan rtg-lausunnon ja tämän vuoksi Pyhäjärvellä on päätetty veloittaa ulkopaikkakuntalaisilta KELA:n korvaustaksa -10%. Useissa tutkimuksissa tämä tarkoittaa sitä, että kärsämäkisiltä laskutettava summa on jopa -23-33-50% muiden ulkopaikkakuntalaisten maksamasta hinnasta.

Röntgenhoitaja ja johtava lääkäri esittävät Kärsämäkisten rtg-tutkimusten hintojen tarkistusta, siten että Kärsämäkisiltä laskutettaisiin jatkossa KELAn korvaustaksa -25-30% (prosenttimäärä päätettävä) ja aikaisemmasta hintaluokkajaosta luovuttaisiin.

Lisäksi ulkopaikkakuntalaisille luovutetaan kuvat mukaan CD-ROM-muodossa. Useat kunnat ja sairaalat laskuttavat tästä palvelusta 10-17€/levyke, jolloin hintaan sisältyy materiaali, työ + ALV.

Röntgenhoitaja sekä johtava lääkäri esittävät että kaikilta ulkopaikkakuntalaisilta laskutetaan rtg-kuvien korvaustaksojen lisäksi CD-ROM-levykkeellä mukaan annettavista kuvista 10€ . Tämä sisältäisi tarvikkeet ja työn yht. 7.8€ sekä ALV 22% 2.2€.

Kärsämäen terveyskeskuksessa nähdään vastaisuudessa täällä otetut rtg-kuvat seuraavana päivänä seutuarkiston kautta. Mikäli kuvat tarvitsee polttaa CD-ROM-levykkeelle samana päivänä, ehdotamme että myös tästä laskutetaan 10€ materiaalista yms. kuten muiltakin.

 

 

 


Ehdotus:


Perusturvajohtaja:

1. Kärsämäkeä laskutetaan röntgenpalveluista KELAn korvaustaksan mukaisesti -20 ja ja aikaisemmasta hintaluokkajaosta luovutaan.

2. Kaikilta ulkopaikkakuntalaisilta (mukaanluettuna kärsämäkeläiset) laskutetaan rtg-kuvien korvaustaksojen lisäksi CD-ROM-levykkeellä mukaan annettavista kuvista 10€ .

3. Käytäntö tulee voimaan 1.11.2007 lukien ja koskee myös hammashuoltoa.

Päätös:

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

©